terug

het proces

Allereerst brengen we de huidige en gewenste eigenschappen van de onderneming in kaart. En van de omgeving. Hierbij is de beleving en betrokkenheid van de mensen van cruciaal belang. Zij geven vorm, kleur en temperament aan de onderneming.

Vervolgens laten we een levendige discussie ontstaan: we gaan bedrijfseigenschappen vertalen naar YOCC eigenschappen. Korte, gespierde poten voor snelle, ad hoc projectorganisaties. Flinke oren voor bedrijven met een grote informatiebehoefte. En een groot reukorgaan als het deze informatie zelf moet analyseren en interpreteren. Moet hij kunnen vliegen? En zwemmen?
De discussie gaat ook over de omgeving. Er zijn geen regels in dit proces: kunst accepteert geen regels. Die gaan ten koste van de creativiteit. Dus ook geen hiërarchische dominantie. Maar wel met veel respect voor de creatie. En voor elkaar.

Aanvullende eigenschappen die u nodig heeft om uw plaats in de jungle te bemachtigen voegen we toe, in harmonie met de bestaande eigenschappen. De kolossale kracht van een buffel en de wendbaarheid van een eekhoorn zijn geen verenigbare eigenschappen. En een enkele kop biedt geen ruimte aan een zeer ontwikkeld reukorgaan en daarboven de ogen van adelaar … de evolutie heeft een enorme fantasie, maar moet uiteindelijk ook gewoon keuzes maken.

Als alle eigenschappen in kaart zijn gebracht, maakt de kunstenaar aan de hand daarvan een ontwerp op papier en legt dit voor aan de createurs. Dat zal even wennen zijn, want een organisme wat je nog nooit gezien hebt ziet er per definitie raar uit. En als het dan ook nog een spiegel blijkt te zijn... >>>>>

 

 

 

 

 

terug <<<<

verbeelding

 

wil
metafoor
metafoor
metafoor